EL BRAU DE BREGA TAMBÉ OPINA!!!!!!

EL BRAU DE BREGA TAMBÉ OPINA!!!!!!

Notapor Vicenç Marquès i Sanmiquel el 16 de Septiembre, 2007 - 11:30 h.

«Benvolguts i soferts companys de suplici:

Escolteu-me atentament, una recomanació que us vull fer:

Aquesta tarda, a partir de les cinc, nosaltres sis hem de donar un tomb a la història de la tauromàquia.
El primer de vosaltres que surti a l'arena per començar la «corrida» d'avui, ha de sortir amb una idea fixa al pensament; només ha de pensar en carregar-se el torero que li hagi tocat en sort. I la resta de companys, haurà de fer el mateix, amb els dos toreros restants. Toqui a qui li toqui. Per a tots nosaltres ha d'ésser un honor dur a terme aquesta tasca que encetarem avui.
Però feu-s'ho venir bé perquè la mort del torero no sigui instantània. No! Heu de fer per manera que es vagi morint a poc a poc. Primer li claveu una banya a una cama; després el banyegueu pel cul i l'arrossegueu una estona pel terra; seguidament, li foteu una altra banyada a l'altra cama i que li surti força sang. Quan el tingueu ben marejat i sagnós per a tot arreu, l'enforquilleu amb les dues banyes per la pitrera, el voltegeu una bona estona, i quan caigui al terra l'acabeu de rematar amb les banyes i les potes trepitjant-lo fins que tregui el fetge per la boca i es mori. Feu-ho durar com més millor! Així nosaltres ens ho passarem molt divertit. Qualsevol de nosaltres que aconsegueixi carregar-se un torero, serà obsequiat amb la seva titola i els seus «bensos», així com les dues orelles, nas, peus, mans i braços, que penjarem al nostre corral quan tornem a les nostres deveses d'Extremadura o Salamanca, orgullosos d'haver acomplert una gran tasca.
I penseu que nosaltres som sis, i ells només tres, i no poden sortir vius de la plaça que des d'avui canviarà el nom, i en comptes de dir-se «plaça de braus», es dirà «plaça de toreros», perquè a partir d'ara han d'ésser els toreros qui hi morin; no nosaltres.
Aquest acarnissament amb unes bèsties tan nobles i estilitzades com nosaltres, s'ha d'acabar a partir d'avui.
Prepareu-vos per sortir amb molta dignitat al «ruedo», el cap ben alt, i amb moltes ganes d'acomplir la missió que tots tenim en un dia tan assenyalat per a la història.
Moltes gràcies per escoltar-me, i que la tarda ens sigui a nosaltres sis profitosa.
Del que en quedi dels toreros, que en facin el que vulguin. No crec que els pengin després d'un ganxo en una botiga per vendre'ls al public a tant el quilo, tal com fan sempre amb nosaltres, però quedarien bé allà uns quants dies exposats perquè la gent en prengués consciència de que això de les «corridas» de braus s'ha acabat per sempre més».
Vicenç Marquès i Sanmiquel
 

fins els collons

Notapor Islero el 24 de Marzo, 2011 - 21:57 h.

CATALANES GO HOME.
Islero
 

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 2 invitados