CAMBIO DE TV3 ANALOGICA A TDT EN VALENCIA

CAMBIO DE TV3 ANALOGICA A TDT EN VALENCIA

Notapor Vicente Garcés el 12 de Agosto, 2006 - 6:10 h.

Canvi de TV3 analògica a digital TDT, ara a València

Serà a partir del dimecres 16 d'agost

Acció Cultural del País Valencià fa una forta aposta pel futur de les telecomunicacions en català al País Valencià. Si ara fa uns mesos vàrem fer la migració dels programes TV3-K3 analògics a digitals *TDT als centres emissors de Castelló, Gandia i Alacant, ara toca València. El pròxim dimecres 16 d´agost, les emissions analògiques de TV3 que emetem des del centre emissor de Perentxissa (o Calicanto), des de l'any 1986, passaran a emetre en digital, *TDT, pel mateix canal actual (canal 37 de l'UHF).

Aquest canvi afectarà totalment la recepció de TV3 a les següents comarques: Horta, Ribera Baixa, Camp de Túria i Foia de Bunyol. Parcialment també afectarà a les comarques del Camp de Morvedre i Ribera Alta.

Per a poder continuar veient les dues emissions TV3 - K33 i dos programes més, el 300 i el 3/24, en *TDT, caldrà que els espectadors adquireixen a la seua botiga habitual d'electrodomèstics o centre comercial, un receptor o decodificador digital *TDT. L´emissió continuarà en digital pel canal 37 de l'UHF, canal per on fins ara emetíem en analògic TV3. Per la seua banda, el canal per on emetem actualment el C33/K3 (canal 51 de l'UHF) continuarà emetent com sempre el C33/K3 en analògic, sense cap canvi.

Si els espectadors no adquireixen un decodificador de *TDT, a partir del pròxim dia 16 d´agost els televisors analògics sols reproduiran neu a la pantalla, pel canal on es veia TV3. No podem recomanar cap marca de decodificador digital; cal adquirir un decodificador on ens donen garantia de reparació o canvi en el mes breu temps possible (la garantia per aquest tipus d'aparells sol ser de 2 anys). A més, és recomanable adquirir un receptor de *TDT que tinga EPG (ajuda per a la programació o super teletext). Els receptors de *TDT solen tenir un preu aproximat entre 50 i 100 euros (cal conservar el tiquet o la factura de compra i l'embalatge).

Aquest decodificador o receptor de TDT també serveix per a rebre les emissions de TDT dels altres canals que emeten en la zona : A3, TL5, Cuatro, TVV, TVE, etc. La recepció d´aquestos canals dependrà si l´antena de l´usuari està en condicions tècniques per a rebrel´s, les antenes individuals solen rebre tots el canals de TV, les antenes comunitàries o col·lectives si no els reben, s´han instal·lar el mòduls corresponent per a aquestos canals, en cas de posar en marxa el vostre receptor de TDT i no rebre els altres canals de TDT o rebrel´s mal, consulteu un tècnic antenista.

En el cas de TV3, al continuar les emissions per el mateix canal 37 de l'UHF, no cal fer modificacions a les antenes. Si vostè veia abans TV3 en analògic correctament per aquest canal, comprant un decodificador, s´ha de continuar veient-la.

Cal tenir en compte que les emissions digitals o TDT, requereixen una bona qualitat del senyal en recepció per evitar pixel·lacions o congelacions d'imatge.

La Televisió en TDT es defineix com una televisió d'umbral, és a dir: una televisió on si el senyal d'antena no és adequat o no té uns mínims de qualitat per a poder reproduir-se, el receptor bloqueja el senyal i congela l'última imatge de qualitat rebuda. Tot seguit es manté en aquesta posició fins que arribe una imatge adequada o canviem de canal.

La televisió analògica que hem vist fins ara té un marge de tolerància més ampli davant els defectes de recepció del senyal. Si afegim la tolerància de la nostra vista i la facilitat amb la qual el nostre cervell s'acostuma a veure neu, ratlles interferències, ... podem fàcilment entendre que en analògic podem acabar de veure un programa sense que ens moleste massa aquests defectes. Amb TDT, tanmateix, el que pren aquesta decisió de continuar reproduint o no un programa de TV és una màquina, és a dir el receptor de TDT -receptor que ve ajustat de fàbrica a un mínim de qualitat del senyal de recepció, per sota del qual és impossible continuar veient un programa.

Per tot això cal tenir l'antena en bones condicions de recepció per no tenir congelacions o pixel·lacions d'imatge. La gran majoria de receptors de TDT tenen una opció que permet visualitzar en pantalla el nivell i la qualitat de recepció del senyal d'antena: Aquesta és una forma fàcil de veure amb quin nivell i qualitat arriba el senyal al receptor de TDT.

Mes informació genèrica sobre la *TDT el teniu en aquests enllaços:

Informació sobre la programació-continguts dels canals

Informació sobre la *TDT i com funciona

Per a consultes tècniques i problemes amb la recepció podeu enviar un mail a avaries@acpv.net detallant el vostre problema.

*TDT: acrónim de Televisió Digital Terrestre, en anglès DVB, Digital Vídeo Broadcast
Receptor o decodificador de TDT: aquest aparell també aprofita per a veure els altres canals que actualment emeten en TDT. La recepció dels altres canals de TDT depén de la zona o de l'estat de l'antena del usuari.

Vicente Garcés
 

catala

Notapor m´agrada el 13 de Agosto, 2006 - 20:31 h.

m´agrada el que feu aixi verem tv en el meu idioma encara que siga en un atre dialecte al meu(ja que hi han dotze o tretze diferents pero iguals)a vere si els valencians aprenen i fem quatre o mes canals com els catalans i voldria tambe escoltar en balearic
jo veig tv3 en el canal 30 uhf,el vere encara?
m´agrada
 

*

Notapor A catalunya el 24 de Agosto, 2006 - 9:27 h.

Preque no aneu tots a la merda (es dir as Catalunya) fills de puta.
A catalunya
 

LIBERTAD PARA ELEGIR

Notapor DUNA el 24 de Agosto, 2006 - 17:05 h.

Me parece bien que puedas ver la televisión en el idioma que tu quieras. Siempre que los demás podamos hacer lo mismo. Los insultos de uno u otro sobran. Entiendo lo que hablaís y lo que escribis pero no lo hablo, es mi decisión, como castellano y natural de la ciudad de Cervantes os digo que da igual como lo digamos, mientras nos entendamos.
DUNA
 

¿TV3 en Valencia?

Notapor KarlosF el 9 de Septiembre, 2006 - 9:09 h.

¿se ve la TV3 en Valencia?
Anda ... no lo sabia. Esto de poder borrar los canales que quiera en la Tele tiene sus ventajas ¿eh?.

Y ¿porque no la TVM? ... ¿y la Gallega? ¿porque no las vascas?

¿La TV3 cobra más por la publicidad por el hecho de emitirse en toda la Comunidad Valenciana?

¿C9 se ve en toda Cataluña con las mismas ventajas?

... ¿No hay un principio en la Constitucion (esa que pronto cambiará) que dice que todos somos iguales? ...

Por que se vean o TODOS los canales autonomicos o solo los de la Comunidad Valenciana ¿vale?, y en todas partes igual. A freir lechugas los ideologos intelectuales estos que... no saben lo que es la calle.
KarlosF
 

Ya me gustaría ver aquí en Catalunya Canal9

Notapor SENTOs el 9 de Septiembre, 2006 - 15:07 h.

Y el programa que no me guste........
zaping y ya está.
Tiene, ese canal, muy mala fama, pero los he visto peores.
SENTOs
 

invasio cultural

Notapor j el 24 de Marzo, 2011 - 21:56 h.

cuan encara no habia canal 9 ya es podia vore tv3 a valencia, ¿per que? per que a catalunya l'interesa, la veritat a mi em fa res, pero s'ha de reconocer que li dona 3 patades a canal9 i que el seu dialecte no canvia con les legislatures com açi.
j
 

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 1 invitado

cron