Las 4 barras son ..... catalanas

Las 4 barras son ..... catalanas

Notapor jo el 19 de Septiembre, 2008 - 0:23 h.

Os porngo un artículo de wikipedia, donde hablan de las 4 barras y los ¿aragoneses? manipuladores, juzguen ustedes

Maríneo Sículo el qual, en el mateix llibre, diu que les armes d'Aragó eren blaves i creu blanca i les del comtat de Barcelona, barres roges i grogues. És a dir, si els aragonesos fan servir un autor del segle XVI per deixar anar la seva teoria el que no es pot fer després és ignorar-lo en allò que no els convé. Aquest comportament també és decebedor i els aragonesos són especialistes en això sobretot pel que fa al rei Pere Terç que només el mencionen quan els convé.

Sobre les fotos que ha penjat a la discussió jo diria que la primera és un escut amb un disseny amb corbes que francament no crec que ningú avali que són "gaire" antigues i a la segona fotografia, com diria Martí de Riquer, s'hi veu un escut armoriat plenament heràldic, és a dir, del segle XII o posteriors. Sorprèn que els ultres Fatás/Redondo en el seu llibre Blasón de Aragón (1995) no en diguin res. No sé si algú ha publicat alguna cosa (seriosa) sobre aquests dos escuts però el fet que tinguin forma d'escut ja delimita l'antiguitat. També hi ha escuts barrats al sostre de la catedral de Girona (1038) i un autor va deixar anar que eren d'aquell any. A més, vull dir que l'afirmació que es deien "d'Aragó" és un invent molt posterior, més d'un segle des de l'unió com a mínim, i que "signum nostri (com se'l coneix en nombrosos documents aragonesos de l'època)" no vol dir res, a més a més, de molt manipulador dir que els documents eren "aragonesos", o els reis eren aragonesos... (Alfons el cast ja se'l va tactar de rei a Catalunya. A l'assemblea de Pau i Treva de la Fondarella (1173) es parla d'"ildefonsus primus rege"...). Tot això és molt parcial.

I sobre Andarella dir que, com és obvi, estic en contra del que ha dit. "començar de nou a aquell aprofitant el que calga d’aquest". Em sembla impresentable i, en tot cas, si hi ha algún problema amb aquell article que siguin administradors catalans els que ho diguin i a la discussió em diguin per on s'ha d'anar a la Viquipèdia.

Personalment crec que a l'article de bandera de Catalunya s'ha de posar teories aragoneses i al de bandera d'Aragó, teories catalanes i aquest article canviar-li el nom, posar-li Senyera i parlar de tots els sobirans que van utilitzar aquest emblema(comte de Barcelona, reis d'Aragó, comte de Provença, comte de Foix, jutge d'Arborea...) i dels territoris que posteriorment l'han utilitzat
jo
 

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 4 invitados